“Despre neajunsul de a te fi născut-Explorare fotopoetică a gândirii lui Emil Cioran”, la ICR

dec. 6th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 8 decembrie 2011, ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei „Despre neajunsul de a te fi născut – o explorare fotografică a gândirii lui Emil Cioran“. Expoziţia cuprinde imagini realizate de Andrei Conţiu, Gyuri Ilinca, Francisc Mraz (coordonatorul proiectului), Silviu Pavel şi Raul Tanislav, absolvenţi sau profesori ai Şcolii de Poetică Fotografică din Bucureşti. La vernisaj vor vorbi criticul literar Livius Ciocârlie şi Francisc Mraz. Katia Dănilă, directoarea ICR Paris, este autoarea ideii şi curatoarea acestei expoziţii, care a fost prezentată în anul omagial Emil Cioran la ICR Paris, la Festivalul de Poezie şi muzică de cameră de la Bistriţa şi la Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov. Perioada în care expoziţia poate fi vizitată la sediul ICR este 8-27 decembrie 2011.

“Fiecare dintre cei cinci artişti fotografi porneşte de la şapte citate din opera lui Emil Cioran, cărora le asociază câte o imagine: „Ne căutam în primul rând citate cu care să vibrăm. Ne reimaginăm spaţiile şi subiectele vizuale din trecutul nostru, încercăm acordarea. Dar, mai mult, căutăm în prezentul nostru vizual, căutăm peste tot scântei de Cioran, şi sunt peste tot.‟ (Francisc Mraz)

Şcoala de Poetică Fotografică Francisc Mraz (www.fotopoetica.ro) îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, sub egida Fundaţiei Culturale „Societatea de Concerte Bistriţa“. Francisc Mraz este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Imagine Film şi TV (1989, clasa prof. Mircea Gherghinescu), a coordonat numeroase proiecte din domeniul artei fotografice, în paralel cu o intensă activitate de creaţie (ca fotograf şi cineast).

Număr de vizualizări :1018


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro