“Casa cu şapte frontoane” de Nathaniel Hawthorne

dec. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Art, în colecţia “Art clasic”, a apărut volumul “Casa cu şapte frontoane” de Nathaniel Hawthorne, în traducerea Antoanetei Ralian. „Casa cu şapte frontoane” se apropie cel mai mult de opera ideală.” (Henry James)
„Am petrecut cam o oră sub fiecare dintre cele şapte frontoane. Cartea e ca o încăpere veche, frumoasă, în care se găsesc din belşug mobile bine alese.” (Herman Melville)
„La Hawthorne, răul apare din toate părţile ca un adversar ameninţător şi victorios; iar lumea vizibilă devine în imaginaţia sa un teatru al tragediei şi al nefericirii infinite, dominat de influenţe invizibile ce luptă pentru supremaţie, modelând destinele nefericiţilor muritori plini de vanităţi şi iluzii.” (H.P. Lovecraft)
Nathaniel Hawthorne (n. Nathaniel Hathorne, 4 iulie 1804 – 19 mai 1864) a fost un romancier şi nuvelist american. Multe dintre lucrările sale au ca ţintă Noua Anglie, autorul recurgând nu arareori la alegorii morale de inspiraţie puritană. Este încadrat în Romantismul Sobru, punând în prim plan răul înnăscut şi păcatul umanităţii. A scris romane, nuvele şi povestiri, dintre care putem aminti: „Litera stacojie”, „Poveste de dragoste de la Blithedale”, „Faunul de marmură” şi „Povestiri repovestite”.

Număr de vizualizări :919


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro