“Adevărul despre adolescente” de Karen Zager şi Alice Rubenstein

dec. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Psihologie practică”, a apărut volumul “Adevărul despre adolescente. Experţii răspund la întrebările fetelor/părinţilor” de  Karen Zager şi Alice Rubenstein, în traducerea Oanei-Marina Badea.


“Ce este „normal” până la urmă? Adevărul este că nu există un singur răspuns simplu la întrebarea „Ce este normal”? Ceea ce este „normal” pentru tine depinde de lucruri precum vârsta, cultura ta, mediul familial, convingerile religioase, grupul tău sau chiar talentele, interesele tale unice şi valorile personale. Aşadar, normalul poate include multe lucruri. Ceea ce este tipic într-o familie poate fi foarte neobişnuit în alta. De exemplu, o prietenă de-a ta poate vorbi foarte uşor cu părinţii ei despre întâlnirile cu băieţii şi sex, în timp ce părinţii tăi îşi ies din minţi doar la auzul cuvântului „sex”.

Ca psihologi cărora le place să lucreze cu adolescenţii, am vorbit cu sute de fete adolescente despre grijile şi preocupările, succesele şi eşecurile, conflictele şi visurile lor. Fetele cu care am vorbit ne-au convins că, pentru a naviga pe râurile tumultuoase ale adolescenţei, fetele au nevoie de informaţii şi idei despre cum să gestioneze provocările şi alegerile pe care le implică o adolescenţă normală. Aşa că ne-am hotărât să scriem o carte care să le ajute în mod direct pe adolescentele ca tine şi chiar pe părinţii şi profesorii tăi. Nu am vrut să presupunem că ştim ce vor adolescentele să afle, am vrut să le întrebăm direct. Şi asta am şi făcut. Le-am pus adolescentelor din toată America următoarea întrebare: „Dacă aţi avea şansa să discutaţi în particular şi confidenţial cu un expert care cunoaşte şi înţelege foarte bine preocupările adolescentelor de astăzi, ce l-aţi întreba?”, au scris autoarele.

Număr de vizualizări :1759


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro