„Un homme qui crie” la Cinemateca Francofonă

nov. 28th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 30 noiembrie 2011, de la ora 19:30, în Sala Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara, va avea loc vizionarea filmului „Un homme qui crie” (Un om care plânge) de de Mahamat-Saleh Haroun, în cadrul programului Cinemateca Francofonă, organizat de Institutul Francez din Timişoara. Intrare gratuită.


„Un homme qui crie” este o dramă de 92 de minute, din 2010, cu Youssouf Djaoro, Diouc Koma, Emile Abossolo M’Bo, realizată în coproducţie de Franţa, Belgia şi Ciad, care a obţinut Premiul Juriului la Cannes 2010. Filmul are subtitrare în limba engleză.

Synopsis:
Ciad, zilele noastre. Adam, un bărbat de 60 de ani, fost campion de nataţie, e profesor de înot la piscina unui hotel de lux din N’Djamena.
Hotelul este cumpărat de chinezi, iar Adam e dat afară şi trebuie să cedeze locul fiului său, Abdel. Această situaţie îl afectează profund – o consideră o decădere socială. Adam nu are bani, îl are doar pe fiul său.

Număr de vizualizări :1099


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro