TNRS prezintă „Cumnata lui Pantagruel“ în regia lui Silviu Purcărete, în Luxemburg

nov. 10th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, de la ora 20:00, la Théâtre Municipal de la Ville d’Esch-sur-Alzette din Luxemburg, Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă spectacolul „Cumnata lui Pantagruel“ în regia lui Silviu Purcărete.


După succesul de acum doi ani cu spectacolul „Lulu“, Teatrul Naţional din Sibiu revine pe scena Teatrului Municipal din Esch cu o nouă producţie semnată de regizorul român Silviu Purcărete. Evenimentul este prezentat în cadrul stagiunii oficiale a teatrului luxemburghez şi are o durată de o oră şi douăzeci de minute.

„Cumnata lui Pantagruel“ a avut premiera în 2003 şi este un spectacol nonverbal ce are la bază texte de François Rabelais. Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Marie Cayrol, Cristina Flutur, Diana Fufezan, Enikö Gyorgyjakab, Ofelia Popii, Miklós Bács, József Biró, Zsolt Bogdán, Jacques Bourgaux, Florin Coşuleţ, Áron Dimény, Adrian Matioc, Levente Molnár, Cătălin Pătru, Laurent Schuh, Cristian Stanca şi pe muzicienele Anca Stranici şi Laura Călina. Producţia se bucură printre altele de contribuţia unor mari creatori precum compozitorul Vasile şirli şi scenograful Helmut Stürmer.

Spectacolul de la Sibiu este o creaţie de grup, după cum declară Silviu Purcărete. „Muzica lui Vasile Şirli a fost compusă înainte, eu am adăugat doar câteva cântece vechi şi autentice din secolul al  XVI-lea. Am lucrat simultan cu Helmut Stürmer, nu am vrut să avem un decor, ci doar câteva obiecte şi materiale, astfel încât să putem deplasa uşor spectacolul. Nu i-am explicat nimic, deoarece cu cât explici mai devreme şi în detaliu un concept, cu atât şansele ca el să moară la naştere sunt mai mari“, a mai adăugat regizorul spectacolului.

Număr de vizualizări :1064


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro