Premiera spectacolului „Amalia respiră adânc”, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin, la Târgu Mureş

nov. 20th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 24-25 noiembrie 2011, ora 19.00, la barul J’ai Bistrot din Târgu Mureş, Teatrul Nelegiuit va prezenta premiera monodramei “Amalia respiră adânc” de Alina Nelega, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin, în interpretarea actriţei Iulia Antonie. Designul de lumini și video este semnat de László Olivér.


“Amalia” este o necropsie a comunismului şi a ceea ce ni s-a întâmplat nouă la nivel personal, în încercarea de a înţelege şi a ne înţelege mai mult. Cu acţiunea fixată într-un context special, personajul se plimbă prin timp şi prin amintiri într-un soi de realism (uneori chiar suprarealism) magic, recuperându-şi din prezent trecutul, într-o acumulare de imagini distorsionate sau denaturând normalitatea. Teatrul Nelegiuit este preocupat de efectele totalitarismului asupra societăţii şi asupra individului, de aici şi interesul de a pune în scenă un text care explorează această tematică.

Spectacolele regizate până în prezent de Bogdan Tudor Pelerin au avut loc la Teatrul Municipal „Ariel” şi Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Teatrul de păpuşi „Cărăbuş” din Brăila, Teatrul pentru Copii şi Tineri „Merlin” din Timişoara, şi la Teatrul „Luni” de la Green Hours, în Bucureşti. O serie de alte producţii (inclusiv spectacole pentru copii) au fost montate la Compania Pelerin.

Actriţa Iulia Antonie este prezentă de ceva vreme în poveştile mai vesele sau mai triste reanimate de Bogdan Tudor Pelerin, fiind, între altele, o Vitorie Lipan de neuitat în Baltagul, rol pentru care a şi primit câteva distincţii. Portofoliul său include roluri principale în Decameronul și Piaţeta – regia Silviu Purcărete, Picasso – regia Horaţiu Mihaiu, Portugalia – regia Crisi Juncu, Scapino – regia Dan Micu, Bigamul – regia Cristian Ioan, Trei surori – regia Adrian Roman, şi Mary Poppins – regia Andrei Brădeanu, coregrafia Ion Tugearu, sau Crăiasa zăpezilor – regia Cristian Ioan. Iulia Antonie este afiliată Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, din trupa căruia a făcut parte încă de la înfiinţarea acestuia în urmă cu 20 de ani.

Număr de vizualizări :1325


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro