Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu, pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu

nov. 28th, 2011 | By | Category: Postcard

Miercuri, 30 noiembrie 2011, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, va avea loc un eveniment caritabil, care îi va reuni pe dansatorii Motoko Hirayama (Japonia) şi Răzvan Mazilu (România). Cei doi artişti vor urca pe scena teatrului pentru a prezenta spectacolul „Requiem. Nu ştii nimic despre mine“.


Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafă şi profesor asociat al Universităţii din Tsukuba, este una din figurile marcante ale dansului şi coregrafiei din ţara ei natală, unde a câştigat premii importante. Pe plan internaţional, Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanţi de la American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, Baletul Balşoi şi a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Răzvan Mazilu este artistul care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan şi a teatrului dans în România. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate şi montate în contexte internaţionale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri şi ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scenă.

Număr de vizualizări :1348


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro