„Dicţionar de artă: Forme, tehnici, stiluri artistice” de Mircea Popescu

nov. 1st, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în „Colecţia de artă”, va apărea volumul “Dicţionar de artă: Forme, tehnici, stiluri artistice” de Mircea Popescu.

Apărut într-o primă ediţie în două volume, în 1995 şi 1998, “Dicţionarul de artă” este singurul de acest gen din lexicografia autohtonă. Dicţionarul selectează şi defineşte formele, materialele, tehnicile şi stilurile artistice din aproape toate domeniile artei, de la pictură, sculptură şi grafică la arhitectură şi arte decorative, şi cu referire la toate perioadele istorice. Explicaţiile unei părţi importante a termenilor sunt însoţite de schiţe, desene tehnice şi reproduceri. Volumul este realizat de un grup de istorici şi critici de artă, muzeografi şi artişti plastici, fiind adresat elevilor şi studenţilor de la liceele şi universităţile de artă, precum şi publicului intelectual interesat de artă.

MIRCEA POPESCU (coord.), critic de artă, traducător, a fost profesor doctor la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (actuala Universitate Naţională de Artă). Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia critică.

Număr de vizualizări :1916


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro