„Ce tradiţie şi ce progres?”, conferinţă susţinută de Lakis Proguidis

nov. 27th, 2011 | By | Category: Eveniment

Marţi, 29 noiembrie 2011, de la ora 18.00, în amfiteatrul Haşdeu al Facultăţii de Limbi Străine a Universităţii din Bucureşti, va avea loc conferinţa „Ce tradiţie şi ce progres?”, dedicată celebrului prozator grec Alexandros Papadiamantis, la 100 de ani de la moartea sa, conferinţă pe care o va susţine criticul literar Lakis Proguidis. Conferinţa va fi prezentată în limba greacă şi va fi tradusă în română.

Dr. Lakis Proguidis este unul dintre cei mai activi critici literari din Franţa de astăzi. Printre altele, el a înfiinţat şi conduce până în prezent revista „L’Atelier du Roman” editată de concernul Flammarion şi la care colaborează un număr impresionant de scriitori contemporani din cele mai diverse spaţii culturale. Bun prieten al României, Lakis Proguidis a dedicat în 2010 romanului românesc un număr din revista sa.

Număr de vizualizări :1188


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro