Cărţi despre Tarantino şi cinematograful italian prezentate de regizorul Copel Moscu

nov. 16th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 18 noiembrie 2011, ora 14.30, la Cinema Scala din Bucureşti, vor fi lansate volumele “Quentin Tarantino: Viaţa la extreme” de Aaron Barlow şi “Istoria cinematografului italian” de Paolo Russo, Editura IBU Publishing, colecţia “ARTA 007”. Evenimentul este organizat de Editura IBU Publishing şi BIEFF. Volumele vor fi prezentate de directorul BIEFF, profesorul şi regizorul Copel Moscu.

“Quentin Tarantino: Viaţa la extreme” de Aaron Barlow

Pornind de la observaţia că violenţa extremă este miezul operei lui Tarantino, cartea demonstrează că aceasta nu este folosită decât ca unealtă în slujba artei.
Toate cele şase filme regizate de Tarantino până în prezent sunt supuse discuţiei din perspectiva genului şi a influenţelor de la care pornesc, a modificărilor pe care acesta le suferă pe parcurs, precum şi a elementelor de structură. Cititorii vor vedea cum binecunoscutul regizor reuşeşte să creeze o artă originală din ceea ce alţii au dat la o parte, folosindu-se de tehnici, stiluri şi actori din generaţii mai vechi.

Dr. Aaron Barlow este profesor în  Brooklyn, New York.  A mai publicat The DVD Revolution: Movies, Cultures , and Technology, The Rise of the Blogosphere si Blogging America: The New Public Sphere.

“Istoria cinematografului italian” de Paolo Russo

Volumul oferă o panoramă a mai bine de un secol de film italian (între anii 1896 şi 2007). Perspectiva ţine seama de contextul mai amplu (economic, industrial, ideologic şi politic), care a făcut din arta cinematografică un aspect important al obiceiurilor şi culturii acestei ţări.
Sunt expuşi toţi factorii care au contribuit la evoluţia şi difuzarea fără precedent a unui mijloc de expresie artistic şi popular, devenit rapid fenomen de masă.

Paolo Russo are un doctorat în domeniul cinematografiei şi comunicării. În prezent, este cercetător-coordonator al Departamentului de Studii cinematografice din cadrul  Oxford Brooks University. A mai predat istoria filmului, teoria filmului şi filmul italian la universităţile din Florenţa, California şi la Sarah Lawrence College.

Număr de vizualizări :1228


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro