Bogdan Raţă prezintă „HandGun” în cadrul „Proiect 1900”

nov. 10th, 2011 | By | Category: Proiecte

Joi, 17 noiembrie 2011, de la ora 17.00, în Piaţa Presei Libere va avea loc, în cadrul „Proiect 1990” (curator Ioana Ciocan), prezentarea sculpturii lui Bogdan Raţă intitulată „HandGun”. „HandGun este metafora agresivităţii umane şi emblema omului nou, a individului transformat în armă. Sculptura mea induce ideea de frustare, şi confirmă realitatea crudă a faptului că suntem cu toţii carne de tun”, a declarat Bogdan Raţă.


Bogdan Raţă a participat de curând la Bienala de Artă Contemporană de la Moscova (octombrie 2010) şi la Bienala de Artă Contemporană Mulhouse 010 (2010). A avut expoziţii personale în New York, Bucureşti şi Timişoara expunând şi în proiecte de grup în Paris, New York, Utrecht, Tel Aviv. Raţa a câştigat premiul Ex-Aequo în cardrul Proiectului Eurobarometru Vizual oferit de Centrul Internaţional de Artă Contemporană Bucureşti în 2007.

„Poate că semnul victoriei din masiva sculptură a lui Bogdan Raţa este simbolul unei noi revoluţii care urmează să se întâmple, dar de data aceasta în conştiinţa noastră.
„Proiect 1990” marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar lucrarea lui Bogdan Raţa este cea de-a zecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010. Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza şi Leninul lui Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoşoaia2, a spus Ioana Ciocan, curatorul „Proiect 1900”.

Proiect susţinut de Fundaţia cultural umanitară Om bogat, om sărac-OBOS şi Colina Motors.

Număr de vizualizări :1319


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro