Arhitectele Carme Fiol Costa şi Marta Cervelló Casanova conferenţiază în cadrul festivalului “Zeppelin 2011”

nov. 15th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 noiembrie 2011, ora 18.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, în cadrul festivalului “Zeppelin 2011”, va avea loc conferinţa „Proiectul ca proces de sculptare a teritoriului“, susţinută de Carme Fiol Costa (Arriola & Fiol Arquitectes, Barcelona) şi conferinţa „Un prezent pentru un trecut: intervenţii în Barcelona“, susţinută de Marta Cervelló Casanova (Mateo Arquitectura, Barcelona). Evenimentul este organizat de Instituto Cervantes din Bucureşti şi Asociaţia Zeppelin.


Carme Fiol Costa a absolvit Arhitectura la Barcelona în 1981. Din 1981 până în 1988 a lucrat la Departamentul de Proiecte Urbane al Primăriei din oraşul ei natal, apoi a predat la Departamentul de Urbanism şi Organizare a Teritoriului de la Şcoala Tehnică Superioară de Arhitectură din Barcelona (ETSAB). Din 2003, predă la Universitatea din Cagliari.

Marta Cervelló Casanova a absolvit ETSAB în 1986 şi a fost, până în 1991, membră a redacţiei revistei Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, sub conducerea lui José Luis Mateo, iar din 1991 lucrează în cadrul cabinetului Mateo Arquitectura. În prezent este şi purtătoare de cuvânt pentru Cooperativa de Credit Casa Arhitecţilor în cadrul Guvernului regional.

Număr de vizualizări :1106


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro