Anne Applebaum, Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu dezbat “Gulagul. Ce ştim acum”, la ICR

nov. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 noiembrie 2011, ora 18:00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului “Gulagul. O istorie” de Anne Applebaum, Editura Humanitas. Cu această ocazie, va avea loc un dialog al autoarei cu Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu. Dezbaterea cu titlul „Gulagul. Ce ştim acum” şi lansarea volumului sunt organizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer, Editura Humanitas, Institutul Polonez şi Institutul Cultural Român.

Jurnalista Anne Applebaum este câştigătoare a Premiului Pulitzer în 2004. A scris pe larg despre comunism şi dezvoltarea societăţii civile în Europa Centrală şi de Est, a fost editor la revista The Economist şi membru al Consiliului editorial al Washington Post (2002-2006). Cea mai recentă carte a ei, “Gulag. O istorie”, câştigătoare a Premiului Pulitzer pentru non-ficţiune, prezintă istoria sistemului concentraţionar sovietic, descriind viaţa de fiecare zi din lagăre.

Număr de vizualizări :839


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro