„Adio, Tovarăsi!”, la TVR 1

nov. 14th, 2011 | By | Category: Postcard

Începând de joi, 17 noiembrie 2011, de la ora 22.10, seria de documentare “Adio, Tovarăşi!”, realizată de regizorul rus Andrei Nekrasov, va fi difuzată în premieră mondială la postul public de televiziune TVR 1. Serialul cuprinde 6 episoade, ce vor putea fi vizionate săptămânal de telespectatorii din România.


”Adio, Tovarăşi!” spune povestea destrămării lumii sovietice şi a utopiei socialiste într-un mod inovativ. Filmele documentează perioada 1975-1991 prin istoriile de excepţie ale unor oameni simpli, al căror curaj şi hotărâre au devenit forţa purtătoare ce a dus la căderea Cortinei de Fier. Sunt poveşti despre dragoste, atentate eşuate sau încercări dramatice de a fugi în vest. Aceste întâmplări se petrec pe fundalul vieţii politice, pe care se perindă oameni de stat şi de partid. Prin materiale de propagandă şi filmări private, se creionează o imagine vie a acelor vremuri şi a stilului de viaţă al anilor 70 şi 80.
Serialul “Adio, Tovarăşi!” este parte evenimentului multimedia care marchează 20 de ani de la destrămarea U.R.S.S  şi care cuprinde şi o platformă web, o carte, şi multe alte acţiuni paralele.
“Adio, Tovarăşi!” este o coproducţie Artline Films, Gebrueder Beetz Filmproduktion şi ARTE. Pentru România coproducătorii serialului sunt Hi Film şi TVR.

Trailerul serialului poate fi vizionat accesând linkul: http://mailing.nextproject.ro/link.phpM=32338&N=260&L=107&F=H

Număr de vizualizări :1408


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro