„România în contextul geopolitic mondial. Unde (mai) suntem noi?”

nov. 16th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 noiembrie 2011, de la ora 16.30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, va avea loc dezbaterea cu tema: „România în contextul geopolitic mondial. Unde (mai) suntem noi?”, organizată de Revista Foreign Policy România. În cadrul aceluiaşi eveniment va fi lansat şi volumul „Imperialism în Postcomunism” de Cozmin Guşă.


Printre speakerii care vor lua parte la dezbatere se numără: Ion Ioniţă, redactor-şef Foreign Policy România&Historia, Ovidiu Nahoi, redactor-şef Adevărul Europa, jurnalistul şi comentatorul Ion Cristoiu, sociologul şi geopoliticianul Dan Dungaciu, precum şi Iulian Fota, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională.

Se vor dezbate cele mai importante puncte ale cărţii:

·         Cât de solid este parteneriatul strategic cu SUA şi ce alte parteneriate ne-ar mai trebui?
·         Putem spune că extinderea frontierelor euro-atlantice în interiorul fostului lagăr socialist a fost un act de imperialism, de colonialism geo-economic?
·         De ce nu avem alianţele cu Franţa şi Germania – interlocutoare ale Rusiei – pe care le are Polonia?
·         Ce relaţie mai putem avea cu China?
·         Despre imperialism, postcomunism şi postcapitalism.
·         Este România “victima propriilor elite”? Au fost acestea trădătoare sau doar incompetente? Vin elite mai oneste şi competente? Se ocupă cineva să le cultive aceste calităţi?

Număr de vizualizări :899


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro