„Îmi ies din minţi” de Stelian Ţurlea

nov. 25th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, ora 17:00, la standul  17, nivel 0.00 (parter), la Târgul de Carte Gaudeamus de la Bucureşti, scriitorul Stelian Ţurlea îşi va lansa un nou roman intitulat “Îmi ies din minţi”, apărut la Editura Crime scene publishing.


“De mai bine de un an întreaga media ne bombardează cu cazuri de tineri, adolescenţi sau chiar copii care se droghează cu etnobotanice, părăsesc şcoala, ajung în spitale sau mor. România se află pe locul patru la consum de etnobotanice, după Marea Britanie, Germania şi Olanda: zeci de morţi într-un an, câteva mii de internaţi, aproape un milion de dependenţi. Legile care interzic comerţul cu astfel de droguri au apărut târziu şi sunt aproape ineficiente. Romanul de faţă desprinde câteva cazuri din cumplita realitate, cu adolescenţi care nu reuşesc să scape tentaţiilor, cu poliţişti care nu reuşesc să pună capăt traficului, cu traficanţi care n-au alt gând decât profitul. Un roman poliţist în a cărei acţiune e imposibil să nu te implici.”, a scris autorul.

„România – locul patru în Europa la consumul de etnobotanice, cu un milion de dependenţi. Iată premisele unui nou roman de Stelian Ţurlea, pe care îl poţi citi și ca pe un document fascinant despre lumea noastră.”, a scris George Arion.

Stelian Ţurlea a urmat studii de filologie (1968) şi filosofie (1976), la Bucureşti. A fost aproape trei decenii redactor de politică externă (revista „Lumea”), a condus, după 1989, revistele „Lumea”, „Zig-Zag”, apoi ziarul „Meridian”, după care a lucrat în televiziune, ca şef al departamentului de ştiri al Antenei 1. Din 1996 lucrează la Protv, din 2000 este şi editor senior al „Ziarului de duminică”.

Este autorul a paisprezece romane, zece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume (unul în trei volume despre Bucureştii în vremea lui Carol I; un altul despre lucrările publice în vremea lui Carol I; Palatul Patriarhiei; Palatul Regal; Cronica restaurării Palatului vechi B.N.R.; Centrul istoric bancar-financiar al Bucureştilor).

A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003), Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Număr de vizualizări :1504


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro