„Fostering Artistic Practices 2012″ la IRCCU Veneţia şi ICR Istanbul

nov. 10th, 2011 | By | Category: Postcard

Concursul de proiecte în domeniul artelor vizuale „Fostering Artistic Practices 2012″ a fost lansat la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia şi la Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir“ (ICR) de la Istanbul. Concursul face parte din strategia comună în domeniul artelor vizuale a IRCCU Veneţia şi a ICR Istanbul. Principalul obiectiv al strategiei este de a oferi artiştilor vizuali oportunitatea de a interacţiona cu profilul specific şi cu patrimoniul institutelor.


Tema concursului pentru anul 2012 va fi „Fostering Artistic Practices“ („Încurajarea practicilor artistice“). Scopul strategiei IRCCU Veneţia şi a ICR Istanbul în domeniul artelor vizuale este de a oferi artiştilor vizuali oportunitatea de a interacţiona cu profilul specific şi cu patrimoniul IRCCU Veneţia şi al ICR Istanbul (situarea acestora în peisajul cultural al oraşului, rolul lor în cercetarea umanistică, istoria, documentele, colecţiile de artă etc.).
Definirea obiectivului a plecat de la constatarea că practicile artistice contemporane sunt tot mai mult focalizate asupra noţiunii de istorie şi a rescrierii acesteia dintr-un punct de vedere subiectiv.
Candidaţii trebuie să trimită o propunere de proiect pentru o expoziţie care va fi realizată în spaţiile expoziţionale ale IRCCU Veneţia şi/sau ICR Istanbul. Concursul este adresat autorilor din variatele domenii ale artelor vizuale, care pot propune acţiuni/gesturi/răspunsuri creative care să fructifice limbaje şi strategii proprii ştiinţelor umane (sociologia, antropologia, istoria etc.).
Juriul concursului va fi format din specialişti din domeniul artelor vizuale, care nu au calitatea de angajaţi ai Institutului Cultural Român, cu excepţia reprezentantului IRCCU Veneţia şi a reprezentantului ICR Istanbul, care vor acorda punctaj doar pentru fezabilitatea proiectelor. Membrii juriului vor fi desemnaţi prin ordin al Preşedintelui Institutului Cultural Român.
Juriul se va întruni la Bucureşti după depunerea candidaturilor pentru evaluarea şi selecţia proiectelor câştigătoare.
Pentru realizarea proiectelor (concept, implementare, documentare) Institutul Cultural Român va contribui cu o sumă brută de maximum 14 000 EUR/proiect din bugetul IRCCU Veneţia, respectiv suma de 15 000 USD/proiect din bugetul ICR Istanbul, în funcţie de necesităţi, conform procedurilor financiar-contabile ale Institutului Cultural Român.
Sprijinul material se acordă persoanelor fizice (neconstituite legal in organizaţii) în condiţiile prevăzute de prezentul regulament şi cu încadrarea în cuantumul sumelor alocate cu această destinaţie.
Data limită de înscriere este 31 ianuarie 2012. Mai multe detalii găsiţi la adresa: http://www.icr.ro/fostering_2012

Număr de vizualizări :1230


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro