„Cuvântul de trecere” de Ionuţ Bogdan Ştefănescu a fost lansat la „Gaudeamus”

nov. 26th, 2011 | By | Category: Eveniment

Muzicianul Ionuţ Bogdan Ştefnescu a lansat vineri, 25 noiembrie 2011, la standul Editurii Tracus Arte din cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” 2011, volumul de poezii „Cuvântul de trecere”, însoţit de două CD-uri şi cu ilustraţii semnate de Mircia Dumitrescu. Scriitorii Cornelia Maria Savu şi Dan Mircea Cipariu au fost prezenţi la lansare şi au vorbit despre cel de-al treilea volum de poezie semnat Ionuţ Bogdan Ştefănescu.


Cornelia Maria Savu: „Îl cunosc pe Ionuţ Bogdan Ştefănescu de la teza sa de doctorat care este o pasionantă lucrare şi care se citeşte cu sufletul la gură, o pasionantă istorie a muzicii, a instrumentului. Iată că aşa este şi poezia sa, cu virtuţiile poeziei clasice, care, totuşi, nu este o poezie datată, este o poezie la a doua preluare a clasicismului. Este o poezie al cărei autor crede în literatură, crede în poezie, are mulţi prieteni care scriu literatură.”

Poetul Dan Mircea Cipariu a semnat postfaţa volumului şi a vorbit despre „Cuvântul de trecere” la lansare: „O carte a unor spaţii ce ar putea fi, în acelaşi timp, şi a sonurilor interioare în poezie, dar şi a spaţiilor muzicale, într-un text ce, la rându-i, vizează poezia. Este vorba despre „Cuvântul de trecere”, cartea lui Ion Bogdan Ştefănescu, apărută la Editura Tracus Arte, cu viziunea grafică a lui Mircia Dumitrescu. Această carte este a treia carte de poezie a lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu, după ce el a debutat acum câţiva ani. Cartea „Cuvântul de trecere” încearcă să îl facă pe cititor complice la un nou tip de romantism. E un postromantism într-o epocă în care desacralizarea este la ordinea zilei, secularismul are o exprimare cu rază totală de acţiune. Ei bine, această carte presupune o complicitate între text, biografie şi receptarea textului. Această complicitate poate să ducă spre zone spirituale foarte înalte precum, de mai bine de două-trei mii de ani, societăţile ezoterice, pentru că de altfel acest „cuvânt de trecere” este semnul subtil către cititor spre această dorinţă de devenire, în acelaşi timp şi a autorului dar şi a cititorului.”

Autorul, cunoscut muzician şi profesor, nu este novice nici în poezie, volumul „Cuvântul de trecere” fiind deja a treia carte de poezii pe care o semnează. Dragostea sa pentru muzică a făcut, însă, ca volumul să fie însoţit de două CD-uri muzicale. „N-am îndrăznit ca la acest volum, foarte important pentru mine, să vin doar cu versurile aşa că volumul este însoţit de două CD-uri, editate la o casă de discuri internaţională”, a declarat Ionuţ Bogdan Ştefănescu.

Dorina CIOPLEA

Număr de vizualizări :1816


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro