“Îmi dau drumul”, un colocviu susţinut de artistul vizual Marina Albu

nov. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 noiembrie 2011, ora 19.00, la Pavilion UNICREDIT din Bucureşti, va avea loc un colocviu despre artă şi viaţă, frici, ataşare şi moarte, intitulat “Îmi dau drumul”, susţinut de artistul vizual Marina Albu.

“Atât prin ceea ce producem, creăm sau iniţiăm, în sfera culturală sau nu, cât şi prin ceea ce trăim, acţionăm determinaţi de impulsuri, trecute prin filtrul analizei sau nu. Avem motive pentru orice. Ele ne fac să vrem sau ne opresc din drum. Încercăm să ştim ce vrem. Există reguli în lumea artei la fel cum există reguli în spaţiul public, şi chiar şi în cel privat; ezităm între a le urma sau a le sfida.
Ce relaţie avem cu resursele în momentul în care creăm? De ce alegem ce am ales? Trebuie să credem în ceva ca să mergem înainte? Când anume avem puterea de a sta pe loc?
Obsesia în artă e mai legitimă decât obsesia în viaţă? Ce păstrăm din ce creăm? Care sunt criteriile de selecţie?” (Marina Albu)

Număr de vizualizări :1262


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro