“Depresia. Evadare din infern” de dr. Sorin Ene

nov. 24th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia “Psihoterapia”, a apărut volumul “Depresia. Evadare din infern” de dr. Sorin Ene.
„Scrierea unei cărţi despre depresie este o încercare dificilă şi tristă. Fenomenele psihice sunt atât de complexe, evenimentul depresiv este atât de polimorf, abordările terapeutice posibile şi corecte în acelaşi timp sunt atât de multe, încât încercarea de a le prezenta este supusă unor riscuri enorme. Când am început să scriu rândurile pe care le citiţi acum, am avut multe îndoieli privitoare la posibilităţile personale de a sintetiza şi expune coerent un fenomen atât de complex. Fenomenul depresiv are, precum mitologicul Proteu, foarte multe feţe. De aceea în carte vor fi mai multe personaje, fiecare cu propriile trăiri şi senzaţii, cu propriile mecanisme de apărare. Punctul comun este prezenţa depresiei care planează asupra tuturor ca un nor întunecat.” (Sorin Ene)

Dr. Sorin Ene (n. 1968) este medic specialist în psihiatrie, având calificare în psihoterapie sistemică familială. Coinvestigator în studii naţionale şi internaţionale. Autor şi coautor la 15 lucrări prezentate la congrese şi conferinţe de specialitate. Cărţi publicate: „Cum să ne învingem teama” (Polirom, 2005), “Cum reacţionăm la stres” (Polirom, 2005).

Număr de vizualizări :1461


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro