Sesiunea ”Marketingul şi educaţia în muzee”, la Sibiu, ediţia a II-a

oct. 5th, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 6 – 7 octombrie 2011, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Reţeaua Naţională a Muzeelor din România organizează la Sibiu, cea de-a doua ediţie a sesiunii de comunicări „Marketingul şi educaţia în muzee”. Manifestarea se va desfăşura pe două secţiuni tematice, lucrările urmând a fi publicate de către editura ”ASTRA Museum” într-un volum colectiv. Principalul scop al evenimentului este realizarea unui schimb de experienţă între specialiştii din muzeele româneşti implicaţi în activităţi educaţionale sau de marketing. Deschiderea sesiunii va avea loc joi, 6 octombrie 2011, la ora 9.00, în sala de conferinţe a Centrului ASTRA pentru patrimoniu, din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale (Sibiu, str. Pădurea Dumbrava – Calea Răşinari -, nr. 20).

Programul manifestării include, pe lângă prezentarea lucrărilor de specialitate şi dezbaterile pe marginea acestora, un workshop cu tema Interactivitatea – stimulent, unealtă sau temă pentru programele educaţionale – coordonat de Irina Hasnaş Hubbard şi o masă rotundă cu tema Strategii comune de promovare a muzeelor din România, coordonată de Dragoş Neamu, preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

La ediţia din acest an participă peste patruzeci de persoane, reprezentând douăzeci de muzee din toată ţara, precum şi mai multe instituţii care derulează programe educaţionale sau de formare profesională în strânsă colaborare cu specialiştii din muzee.

Număr de vizualizări :1025


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro