O nouă serie la Editura Nemira: „Opere alese. Rodica Ojog – Braşoveanu”

oct. 28th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Editura Nemira adună, pentru prima dată, într-o colecţie de lux, cărţile semnate Rodica Ojog – Braşoveanu. „Opere alese. Rodica Ojog-Braşoveanu” va conţine 38 de titluri în format hardcover publicate până la finalul lui 2012. Primele două titluri sunt „Moartea semnează indescifrabil” şi „O toaletă à la Liz Taylor”, urmând ca până la sfârşitul anului 2011 să mai apară alte patru titluri: „Bună seara, Melania!”, „Agentul secret al lui Altîn-Bey”, „Al cincilea as” şi „Cianură pentru un surâs”.

„Moartea semnează indescifrabil” este romanul de debut al Rodicăi Ojog-Braşoveanu, scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi publicat în 1971. Succesul acestui prim roman poliţist o face pe autoare să renunţe la cariera de avocat şi să se dedice în întregime scrisului. “O toaletă à la Liz Taylor” face parte din ciclul Melania Lupu, unul dintre cele mai cunoscute personaje marca Rodica Ojog-Braşoveanu.

Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august 1939, Bucureşti – 2 septembrie 2002) este o celebră autoare de romane poliţiste din România. A urmat primele clase la şcoala „Maison de Francais” şi şi-a continuat studiile la liceul „Domniţa Ileana” (astăzi Liceul „Eminescu”). A început apoi cursurile Facultăţii de Drept din Bucuresti, dar, după doi ani, în 1956, a fost exmatriculată pe motive politice. După un an de muncă necalificată la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iaşi. După finalizarea studiilor a început să profeseze avocatura. În 1969, a debutat cu un scenariu de televiziune. Până în 1999, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic.

Număr de vizualizări :1304


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro