„Noi doi” rulează la Astra Film Festival Sibiu

oct. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Documentarul “Noi Doi”, realizat de regizorul Claudiu Mitcu, va rula în competiţie la Astra Film Festival Sibiu. Evenimentul va avea loc în perioada 25-30 octombrie 2011. Prima proiecţie a documentarului care tratează situaţia minorităţilor sexuale din România va avea loc miercuri, 26 octombrie 2011, de la ora 15:30, în Sala John Marshall.  Filmul va putea fi revăzut şi joi, 27 octombrie 2011, de la ora 20:00, în Sala Studio. La festival vor fi prezenţi cei doi protagonişti ai documentarului, Cristi Pietrăreanu şi George Macioaca, dar şi regizorul Claudiu Mitcu.


Aceasta este cea de-a doua proiecţie publică a documentarului, după ce “Noi Doi” a fost prezentat în premieră naţională vara aceasta la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe.
Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură „crimă” este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

În anul 2011, în România, există o comunitate numeroasă de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), membrii săi făcând parte din toate mediile. Comunitatea se confruntă cu teama de expunere şi afirmare a membrilor săi, teamă provocată de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea românească. Potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat în 2011 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, homosexualii reprezintă unul dintre cele mai discriminate grupuri din România.
Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor „Nisipuri” (2007), „Australia” (2009), „Ciupelniţa” şi „Circul vesel” (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România „Premiul Drepturilor Omului” pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

Trailerul oficial al filmului poate fi văzut accesând linkul: http://mailing.nextproject.ro/link.php?M=32338&N=254&L=106&F=H

Număr de vizualizări :1341


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro