Lansare „Scrisori către Rita” de Kaos Moon

oct. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbãtã, 22 octombrie 2011, de la ora 20.30, în Club „La Scena”, va avea loc lansarea cărţii „Scrisori către Rita” de Kaos Moon, apărută anul acesta la Editura Tracus Arte. Copertă: Mugur Grosu. Prezintă: Cosmin Perţa, Doru Mareş.

La un sfârşit de decembrie (2009) oarecum apăsat de memoria regretatului meu tată, mi-am lăsat mâinile pe nişte taste. Astea două au intrat pe blogspot, au tastat KAOS MOON – CLOSE TO THE EDGE (eh, sunt fan YES) şi au început să scrie. Recunosc, ideea unui roman a încolţit încă de atunci, pentru că: nu mai scrisesem proză de vreo 5 ani (şi-mi lipsea asta), pentru că voiam pentru prima dată să-mi testez disciplina (am scris zilnic la blogul ăsta, timp de un an de zile), pentru că era un personaj care mă bântuia de ceva vreme (un ins gratuit, aşa cum numai la Beckett mai găseşti: ieri, azi şi mai mult ca sigur şi mâine), pentru că eram sătul de literatura asta canonică produsă în valuri în izolarea noastră demnă dar săracă şi necredibilă, pentru că mi-am spus că dacă tot literatura e ceea ce nu s-a scris încă, hai să încerc s-o descopăr eu azi…” (autorul)

Număr de vizualizări :2154


One Comment to “Lansare „Scrisori către Rita” de Kaos Moon”

  1. Burileanu D. spune:

    Pentru a nu-si dezminti numele , d-l Kara(man) , care se compara singur cu Beckett( cu cine altcineva, daca nu cu autorul Stories and Texts for Nothing), fan YES(man) , autor de teatru duzinar , s-a apucat sa descopere (auzi !) literatura personajelor bantuite de gratuitate… Ca si cum pana deunazi ar fi facut alta isprava! Un leu , o lamaie/ doi lei , o gutuie/ Rita la banca , duduie etc. etc. Din acest motiv isi si lanseaza sambata pentru a enspea oara capodopera. De acum, doar Nobelul ii mai lipseste omului nostru lasat cu mainile in tastatura. Nicio ghrija, vom fi de fata sa vedem cum scoate ,canonic, Mares untul din el.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro