Expoziţia “Cine protejează zonele protejate?”, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

oct. 5th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 8 – 15 octombrie 2011, la Sala Irina Nicolau a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, publicul poate vizita expoziţia “Cine protejează zonele protejate?”, curatori: Roxana Wring şi Doina Vela. Vernisajul are loc sâmbătă, 8 octombrie 2011, ora 16:00. Expoziţia este o pledoarie pentru regenerarea zonelor construite protejate şi transformarea Bucureştiului istoric în motor de dezvoltare urbană. Expoziţia este organizată de Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România pro.do.mo, în colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Consfinţite prin lege, ignorate de autorităţi, necunoscute de locuitori, zonele istorice ale Bucureştiului sunt pe cale de dispariţie. Fără aceste spaţii încărcate de memorie, Bucureştiul îţi pierde identitatea.
Zonele protejate acoperă doar 14% din teritoriul Bucureştiului, dar în interiorul lor este concentrat un număr impresionant de ansambluri şi monumente istorice, de cartiere rezidenţiale şi străzi comerciale valoroase din punct de vedere urbanistic şi ambiental, de grădini şi parcuri, mărturii ale oraşului-grădină de odinioară. Organizatorii îi invită pe bucureşteni să exploreze câteva dintre aceste zone protejate, să se familiarizeze cu problematica lor şi să participe la identificarea soluţiilor care fac posibilă conservarea şi punerea lor în valoare.
Expoziţia cuprinde din fotografii, documente, bannere, schiţe de arhitectură care explică termenul de „zonă construită protejată” şi utilitatea sa din punct de vedere cultural, ambiental, economic şi social.

Număr de vizualizări :1119


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro