Conferinţa “Monumentele din România, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”, susţinută de arhitectul Irina Neacşu

oct. 3rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 6 octombrie 2011, ora 19:00, la Palatul Cesianu Racoviţă (strada C.A. Rosetti nr.5, Bucureşti), va avea loc conferinţa “Monumentele din România care se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO”, sustinuţă de arhitectul Irina Neacşu. Evenimentul este realizat de Fundaţia Calea Victoriei.

O poveste colorată în imagini şi informaţii complexe, prezentarea Patrimoniului UNESCO românesc aduce în discuţie cele mai importante monumente naturale şi de arhitectură de pe teritoriul ţării noastre. Într-o zonă marcată de-a lungul istoriei de puternice schimburi culturale orient-occident, dar şi de o permanentă fuziune stilistică de influenţe din cele mai diverse, România marchează pe lista UNESCO o serie valoroasă de monumente.
Vestigii ale antichităţii, arhitectura evului mediu, pictura renaşterii şi detaliile rococoului, precum şi siturile naturale protejate, toate acestea vorbesc despre complexitatea culturii autohtone, dar şi despre marcarea, în context european, a unui teritoriu unic din punct de vedere al sintezei de civilizaţii.

Număr de vizualizări :1347


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro