Albumul „Colorând griul/ Colouring the grey”, la Editura Vellant

oct. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

De curând, la Editura Vellant, a apărut albumul bilingv româno-englez „Colorând griul/ Colouring the grey”, după un proiect curatorial selectat în cadrul Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană de la Moscova, realizat de Cosmin Năsui. Cuprinde lucrările a şapte artişti români contemporani: Dragoş Burlacu, Francisc Chiuariu, Ana Maria Micu, Cătălin Petrişor, Bogdan Raţă, Aurel Tar şi Zoltan Bela.

„Colorând griul/ Colouring the grey” este rezultatul a cinci ani de căutare, documentare, monitorizare şi promovare a celui de-al doilea val de artişti contemporani emergenţi din România, aşa cum îi numeste curatorul proiectului, Cosmin Năsui.

Albumul cuprinde în 240 de pagini bogat ilustrate lucrările a şapte artişti vizuali români care şi-au lăsat amprenta asupra evoluţiei artei contemporane din România ultimilor cinci ani. Volumul – apărut în format bilingv RO/EN – conţine conceptul proiectului curatorial şi şapte studii dedicate operelor artiştilor, aăaturi de o selecţie a corespondenţei dedicate alcătuirii proiectului şi de o secţiune de scurte biografii. Cartea oferă o generoasă inventariere a operelor celor şapte artişti români, fiind ilustrată cu peste 350 de reproduceri color. Cei interesaţi de tendinţele artei româneşti contemporane, dar şi de bucătăria internă a unui proiect curatorial artistic, vor găsi în albumul apărut la Vellant un rezervor de inspiraţie şi informaţii practice despre pregătirile din spatele unui astfel de proiect.

Număr de vizualizări :1225


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro