„Imagini de pe strada Kanta” de Nichita Danilov

oct. 18th, 2011 | By | Category: Postcard

Marţi, 25 octombrie 2011, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti – MŢR (Şoseaua Kiseleff nr. 3, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Imagini de pe strada Kanta” de Nichita Danilov, apărută la Editura Tracus Arte, în Colecţia Neo. Coperta: Tudor Jebeleanu. Prezintă: Dan Cristea şi Paul Cernat.

„Încă de la debut, Nichita Danilov şi-a conturat un univers poetic inconfundabil, amestec subtil de viziune tragică şi grotesc, ironie şi autoironie, fervoare mistică şi dandysm. În timp, l-a îmbogăţit, l-a nuanţat, l-a aprofundat (în poezie, dar şi în proză), aşa încât  astăzi avem în el unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani. „Imagini de pe strada Kanta” e un volum de excepţie, dovada irefutabilă a unei vigori creatoare de invidiat, cu mici bijuterii poetice: Povestea micului Hans, În pustie, Apus, Trup, Luna, Larissa, Salonul albastru, Cameră tapetată cu paşi; dar şi cu poeme de largă respiraţie: Nunta de câini, Stâlpi de înaltă tensiune, Conul de umbră, Exodul. Un regal poetic, în care nu ştii ce să admiri mai mult: imaginarul funambulesc, dar atât de familiar, totodată, precizia psihologică, farmecul stilului, ştiinţa construcţiei, care îţi redă gustul şi îţi oferă plăcerea adevăratei poezii, pe care, inconştient, o căutăm cu disperare, dar o găsim atât de rar.” (Alexandru Muşina)

Număr de vizualizări :1304


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro