„Ambronay – alt sat, altă poveste”, expoziţie de fotografie la Institutul Francez din Timişoara

oct. 14th, 2011 | By | Category: Proiecte

Marţi, 18 octombrie 2011, de la ora 18.00, la Institutul Francez din Timişoara (Bd. C. D. Loga nr. 46) va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Ambronay – alt sat, altă poveste” semnată de artistul rus Alexandr Volinsky. Intrarea este liberă. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2011.

Ambronay este un sat obişnuit, situat la nord-est de Lyon, devenit un loc important pe harta culturală a Franţei. Mândria localnicilor, abaţia Notre-Dame, găzduieşte de treizeci de ani unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică barocă.

Viaţa cotidiană a sătenilor şi pasiunea acestora pentru muzica barocă au făcut obiectul unui proiect internaţional, în cadrul programului Odyssée, ACCR (Association des Centres Culturels de Rencontre), cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Comunicării din Franţa.

Rezultatul acestui proiect este o expoziţie de fotografii realizate de artistul rus Alexandr Volinsky şi întregite de mărturiile adunate de Andrei Popov, jurnalist la Radio România Internaţional.

După ce expoziţia a fost prezentată la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, la Complexul muzeal Astra din Sibiu şi la Centrul Cultural Francez din Oslo, în această toamnă poposeşte la Institutul francez din Timişoara, între 18 octombrie şi 5 noiembrie.

Număr de vizualizări :1113


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro