“Violul. O poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates

oct. 6th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Biblioteca Polirom”, a apărut volumul “Violul. O poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates, în traducerea Ioanei Filat. Autoarea a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2011. Romanul acesta este, mai presus de orice, un atac la adresa misoginiei. E scris cu o furie stăpânită, pentru toate femeile care au fost violate sau trăiesc cu frica violului şi pentru toate femeile care şi-au văzut atacatorii puşi în libertate” (The Guardian).

Joyce Carol Oates istoriseşte în acest roman experienţa Teenei Maguire, a lui Bethie, a agresorilor lor, dar şi a unui protector neaşteptat, foarte dornic să facă dreptate cu propriile mâini.

Joyce Carol Oates s-a născut în Lockport, statul New York, în 1938 şi a început să scrie la 14 ani, devenind faimoasă pentru talentul ei prolific şi versatil, abordând genuri foarte diferite – romane, povestiri, eseistică, dramaturgie, memorii şi poezie –, precum şi pentru stilul dens şi eliptic al scrierilor sale, ce explorează adesea aspectele cele mai întunecate ale condiţiei umane. I s-au decernat numeroase premii, printre care se numără National Book Award, pentru romanul “Them”, precum şi PEN/Malamud Award, pentru volumele sale de povestiri.  Din 1978 e membră a Academiei Americane.

Număr de vizualizări :1244


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro