“Ţinutul celălalt” de Ruxandra Cesereanu şi Marius Conkan

oct. 17th, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Cartea Românească, în colecţia “Poezie”, va apărea volumul “Ţinutul celălalt” de Ruxandra Cesereanu şi Marius Conkan. Compus la două mâini, de către Ruxandra Cesereanu şi Marius Conkan, acest poem traversează cu graţie, duioşie şi empatie, frontierele pe care neşansa le trasează câteodată între noi şi celălalt. Este un poem al imaginaţiei fără limite, al încrederii şi al speranţei.

“Ţinutul Celălalt” este un poem-poveste despre un băieţel, Spuki, şi o fetiţă, Lolo, bolnavi de sindromul Down. Ei trăiesc într-un orfelinat şi construiesc la nesfârşit lumi compensatorii, din care nu se mai poate ieşi decât într-un alt ţinut. Nu este vorba, însă, despre un ţinut mental, ci despre unul al inimii în inflaţie, în care inclusiv creierul devine inimă. „Ţinutul Celălalt” (Theotherland) ar putea fi pentru vremurile noastre ceea ce, odinioară, au fost „Wonderland”, „Neverland”, Ţinutul lui Oz, lumi cu care, de altfel, ţinutul celor doi prichindei interferează.

Ruxandra CESEREANU s-a născut în Cluj, la 17 august 1963. Este poetă, prozatoare, eseistă. A urmat cursurile Facultăţii de litere din Cluj, pe care a absolvit-o în 1985. Actualmente este conferenţiar la catedra de Literatură Comparată a Facultăţii de Litere din Cluj. Face parte din stafful Phantasma, Centrul de Cercetare a Imaginarului, de la Cluj, în cadrul căruia a susţinut ateliere de scriere creatoare în poezie şi proză (2002-2010). Este, de asemenea, redactor-şef adjunct la revista de cultură Steaua.

Marius CONKAN s-a născut în Năsăud, la 27 februarie 1988. A urmat cursurile Facultăţii de litere din Cluj. A participat la toate atelierele de creaţie din cadrul Phantasma, Centrul de Cercetare a Imaginarului. Actualmente este doctorand în Literatură Comparată, cu o teză despre lumi alternative. A publicat volumul de poezii Soporia (2009).

Număr de vizualizări :1694


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro