“Sănătatea are gust” de dr. Mihaela Bilic

oct. 5th, 2011 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Curtea Veche Publishing va apărea volumul “Sănătatea are gust” de dr. Mihaela Bilic. Acest volum reprezintă un proiect aplicat de prezentare a regulilor nutriţiei sănătoase. În cele 640 de pagini ale cărţii, Mihaela Bilic oferă sfaturi de nutriţie pentru toţi membrii familiei, de la mic la mare, pentru toate gusturile şi pentru toate nevoile. Fiind structurat în 55 de capitole uşor de parcurs, volumul se citeşte cu plăcere şi foloseşte un limbaj lesne de înţeles, astfel încât oricine poate avea acces la o viaţă mai sănătoasă prin nutriţie.

Volumul, ilustrat cu fotografii sugestive, îşi propune să clarifice orice nelămuriri legate de mâncare, să ajute publicul să recunoască un produs sănătos în avalanşa mesajelor publicitate sau a etichetelor colorate şi să îi ajute pe cei care au înţeles că alimentaţia este cheia către o viaţă mai bună să îşi creeze o dietă diversificată şi echilibrată cu resurse minime.

Dincolo de capitolele dedicate grupelor de vârstă, în volum veţi putea găsi şi diete recomandate în diferite tipuri de afecţiuni: de la imunitate scăzută la afecţiuni cardiovasculare, sedentarism, obezitate, alergii, anemie, afecţiuni ale ficatului sau rinichilor. De asemenea, volumul conţine sfaturi pentru adaptarea alimentaţiei în funcţie de sezon, de stilul de viaţă şi de preferinţele culinare.

„Am scris această carte pentru toţi cei care doresc să ştie puţin mai mult despre mâncare. Am încercat să uit că sunt medic şi m-am adresat vouă cu toată sinceritatea, de pe poziţia unui prieten care vă ştie nevoile, dar şi slăbiciunile. Pe lângă informaţii ştiinţifice, veţi găsi aici o parte din secretele alimentelor şi multe sfaturi practice astfel încât să alegeţi produsele care vă hrănesc corpul şi vă satisfac sufletul. Mâncarea este şi trebuie să rămână una dintre plăcerile vieţii”, a declarat dr. Mihaela Bilic.

Absolventă a Facultăţii de Medicină Generală „Carol Davila” din Bucureşti, Mihaela Bilic a urmat numeroase stagii la clinici şi centre de wellness din străinătate. În 2001 a devenit medic specialist în diabet şi boli de nutriţie. Printre cei care au apelat la sfatul dr. Mihaela Bilic se numără vedete precum: Paula Seling, Teo Trandafir, Oana Cuzino şi Mihaela Rădulescu. În 2008, ea a publicat volumul “Trăiesc, deci mă abţin”, care a devenit bestsellerul anului şi a fost reeditată de editura Curtea Veche în 2011.

Număr de vizualizări :1682


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro