“Ascultă-ţi pielea. Un program eficient pentru o piele sănătoasă” de Ted A. Grossbart şi Carl Sherman

oct. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Psihologie Practică”, a apărut volumul “Ascultă-ţi pielea. Un program eficient pentru o piele sănătoasă” de Ted A. Grossbart şi Carl Sherman, în traducerea Ralucăi Hurduc şi Irinei Vlădăreanu.

Nimeni nu este imun la stresul emoţional. Și pentru că mintea și corpul funcţionează ca un tot, fie că suntem sănătoși, fie bolnavi, pielea este des folosită, conștient sau nu, ca mijloc de eliberare a tensiunii. Să îţi înţelegi conflictele, nevoile și temerile — să înţelegi viaţa emoţională a pielii tale — este pasul cel mai important spre controlarea factorilor psihologici care provoacă, declanșează sau agravează boala. Autorii propun metode de autodiagnosticare, precum și tehnici psihoterapeutice care pot fi utilizate cu ușurinţă de oricine, pentru ameliorarea stării pielii, precum și un foarte util inventar al afecţiunilor dermatologice, descrise în detaliu.

Ted A. Grossbart, Ph.D., este psiholog clinician cu practică privată în Boston. Este supervizor la Departamentul de Psihiatrie al Beth Israel Hospital și profesor de psihologie la Catedra de Psihiatrie a Facultăţii de Medicină de la Harvard. Face parte din comitetul editorial al publicaţiei Medical Psychotherapist și practică psihoterapie psihodinamică de lungă și scurtă durată.

Dr. Carl Sherman
, care deţine titlul de doctor în medicină acordat de Universitatea Harvard, contribuie la publicaţii prestigioase, cum sunt Family Practice NewsClinical Psychiatry News,Skin and Allergy NewsMademoiselleMcCall‘s, Men’s Health and Longevity.

Număr de vizualizări :1024


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro