Volumul „Proverbs in Ten Languages” în facsimil, disponibil de la 1 octombrie 2011

sept. 26th, 2011 | By | Category: Eveniment

Începând cu data de 1 octombrie 2011, volumul „Proverbs in Ten Languages” de E.B. Mawr poate fi consultat şi descărcat la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/mawr-analogous-proverbs.html. Apărut la Contemporary Literature Press, sub asupiciile Universităţii din Bucureşti, în colaborare cu British Council şi Institutul Cultural Român, volumul se găseşte în facsimil, ediţie îngrijită de C. George Sandulescu şi Lidia Vianu.

Prin editarea în facsimil a volumului „Proverbs in Ten Languages” de Emma Mawr, publicat iniţial în anul 1885,  Contemporary Literature Press identifică începuturile adevărate ale cercetării ştiinţifice solide ale anglisticii româneşti, care se situează în timp la mai puţin de zece ani după realizarea independenţei naţionale de sub dominaţia turcă, prin Tratatul de Independenţă semnat la 21 mai 1877.

Mrs. E.B. Mawr a fost soţie de medic. Dr. Barker John Mawr, de la Londra, a fost invitat în 1858 în România de către guvernul român; a funcţionat multă vreme ca medic la Spitalul Brâncovenesc şi la azilul Doamna Bălaşa. (Este menţionat în „Dicţionarul contimporanilor” de Dimitrie R. Rosetti.) Emma Mawr a devenit o apropiată a reginei Carmen Sylva, celebră nu numai ca scriitoare, dar şi ca soră de caritate, întotdeauna în mijlocul răniţilor de război. Autoarea a murit la Bucureşti, la vârsta de optzeci de ani.

Număr de vizualizări :1260


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro