Spectacolul radiofonic „Felii”, nominalizat la Drama Prix Europa 2011

sept. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Spectacolul radiofonic „Felii” de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii, regia artistică Gavriil Pinte, producţie a Teatrului Naţional Radiofonic, a fost nominalizat la secţiunea Radio la Drama Prix Europa, care se va desfăşura la Berlin, în perioada 22 – 29 octombrie 2011.

„Felii” de Lia Bugnar, cu actriţa Ofelia Popii în toate rolurile, este un spectacol în regia lui Gavriil Pinte, realizat şi prezentat în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani – program complex de promovare şi aprofundare a dramaturgiei naţionale contemporane, coordonat de Magda Duţu. Varianta radiofonică propusă de Gavriil Pinte, are la bază textul Liei Bugnar şi a fost difuzată, în premieră, în luna ianuarie a acestui an, la Radio România Cultural. Este o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic – Radio România,  realizată în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Lia Bugnar – actriţă, dramaturg, autoare a unor piese jucate în ultimii ani, în ţară şi în străinătate: „Aici nu se simte”, „Femeia din manuscris”, „Felii”, „Firmituri”, „Camera cu portrete”, „Oase pentru Otto”, „Omul de zăpadă”, „Stă să plouă”, ş.a. Este şi regizoarea unora dintre piesele sale. Este şi cazul spectacolului „Felii”, a cărui premieră absolută a avut loc la Sibiu,  în septembrie 2010, cu Ofelia Popii în toate rolurile. Textul a fost prezentat prima oară publicului, sub forma unui spectacol –lectură, în cadrul ediţiei de anul trecut a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. La scurtă vreme, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, prezenta în premieră, această producţie, cu Ofelia Popii interpretând şapte personaje diferite – şapte femei al căror destin îşi schimbă traiectoria odată cu moartea unui bărbat. Un spectacol de tip one woman show, în care Ofelia Popii – desemnată Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru  această creaţie –  la ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER (Uniunea Teatrală din România) – poate fi urmărită în şapte ipostaze diferite;  şapte tipologii feminine conturate de fâşii de viaţă. Felii sau porţiuni din viaţa, sentimentele şi trăirile a şapte femei, într-un spectacol emoţionant scris şi regizat de Lia Bugnar.

„<<Felii>> e o înlănţuire de poveşti, o intersectare de destine care gravitează în jurul unui bărbat, cu a cărui moarte începe piesa. Felii, adică mai puţin decât bucăţi şi mai mult decât firimituri.” (Lia Bugnar)

Echipa de realizatori: Gavriil Pinte – adaptarea radiofonică şi regia artistică; Mirela Georgescu – ing. regizor tehnic; Patricia Prundea – regizor muzical; Milica Creiniceanu – regior de studio; Magda Duţu – redactor şi coordonator de proiect.

Număr de vizualizări :1148


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro