Se lansează proiectul educaţional „Cuprins”

sept. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

Asociaţia Artwe lansează sesiunea de înscrieri pentru sesiunea de workshop-uri şi ateliere educaţionale ce va avea loc pe 5 noiembrie 2011, la Atelierul de Producţie (Splaiul Unirii nr. 160, Bucureşti), cu prilejul lansării proiectului „Cuprins”. Acesta este un proiect menit să crească  interesul pentru citit şi să faciliteze accesul publicului larg la diferite medii culturale și informaționale. Astfel, începând cu luna noiembrie 2011, în locaţiile LaScena, Shift, GodotTeatruCafe, GreenTea şi în mansarda celor de la Incubator107 (Bucureşti), iubitorii de lectură vor avea la dispoziţie biblioteci Artwe în care se vor regăsi aproximativ 800 de titluri din diverse domenii de activitate. Sistemul de împrumut funcţionează după o singură regulă: oricine poate împrumuta o carte atâta timp cât va lăsa alta în schimb. Titlurile împrumutate vor putea fi lăsate ulterior în oricare dintre locaţiile partenere.

Prin aceată iniţiativă, Artwe doreşte să pună bazele unei comunităţi de cititori în care lectura să joace un rol important în viaţa consumatorului de cultură urbană. Astfel, evenimentul de lansare se va desfăşura pe parcursul întregii zilei, prima parte urmând a fi dedicată persoanelor şi/sau organizaţiilor ce au acelaşi obiectiv de a promova cultura prin mijloace de învăţare nonformală, iar seara va fi rezervata unui party cu trupe româneşti.

Participanţii sunt invitaţi să propună metode inedite de educaţie nonformală, punând accentul pe caracterul participativ şi experenţial şi stabilind obiective clare de învăţare. De asemenea, aplicaţiile propuse vor trece prin filtrul creativităţii şi al interacţiunii cu publicul, „Cuprins” reprezentând în sine un mijloc de educaţie nonformală. Accesul publicului la atelierele selectate se va face gratuit.

Pentru a putea participa cu ideile lor de ateliere, workshop-uri sau alte metode de învăţare, la evenimentul de lansare „Cuprins”, ONG-urile şi persoanele interesate pot aplica cu un mail la adresa hello@artwe.ro, până pe 12 octombrie 2011. În mail vor fi specificate atât numele organizaţiei sau al persoanelor care se vor implica in proiect, precum şi metodele de învăţare utilizate, cu o descriere detaliată a fiecărei activităţi pe care o vor desfăşura.

„Cuprins” este un proiect iniţiat de Asociaţia Artwe cu sprijinul Atelierul de Producţie, Shift, LaScena, GodotTeatruCafe, GreenTea şi Incubator107.

Mai multe detalii: www.artwe.ro

Număr de vizualizări :1226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro