Premieră editorială: “Evul Mediu: Arhitectura şi Muzica” de Adrian Leonard Mociulschi

sept. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

La sfârşitul acestei toamne va apărea, la Editura Curtea Veche Publishing, volumul “Evul Mediu : Arhitectura şi Muzica” de Adrian Leonard Mociulschi. Dedicat sincretismului şi difuziunii artelor în perioada cercetată, cu ecouri şi reverberaţii spirituale până în contemporaneitate, volumul este o cercetare ştiinţifică realizată în cadrul Institutului de Studii Muzicale Avansate MIDAS (Music Institute for Doctoral Advanced Studies) sub coordonarea prof.univ.dr. Grigore Constantinescu (care semnează şi prefaţa cărţii).

Observând relaţiile existente între volume şi sunete, autorul realizează un salt în timp pentru a parcurge, odată cu cititorul, un traseu imaginat ca un itinerariu iniţiatic. Acesta pleacă din adâncimile catacombelor, de la izvoarele artei creştine, către lumina filtrată prin rozetele şi vitraliile multicolore ale marilor catedrale.

Descendentul unei familii nobiliare, Adrian Leonard Mociulschi este absolventul Institutului Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, susţinându-şi lucrarea de Diplomă în iconografie şi istoria artei. Obţine apoi, din partea aceleiaşi instituţii de învăţământ superior, Diploma de Master, care se adaugă celei de Doctor în Muzică acordată cu distincţie (cum laude) de către Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În prezent, Adrian Leonard Mociulschi efectuează studii post-doctorale la Institutul MIDAS. Autorul a mai publicat, în 2010, volumul “Ştefan Niculescu : Poetică, matematică şi armonie muzicală” la Editura Curtea Veche Publishing, un volum de literatură ştiinţifică apreciat atât de critica de specialitate (acad. Cornel Ţăranu, prof.univ.dr. Alexandru Leahu etc.), cât şi de publicul cititor.

Număr de vizualizări :2476


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro