Laurian Lodoabă a lansat antologia poetică “Paleoclimat”, la New York

sept. 23rd, 2011 | By | Category: Postcard

În această lună, la New York s-a lansat, în faţa diasporei româneşti, antologia de poezie „Paleoclimat” a poetului lugojean Laurian Lodoabă. Cartea a fost prezentată de prof. univ. dr. Theodor Damian, criticul şi istoricul literar Mircea N. Rusu şi scriitorul şi poetul Aurel Sasu. Versuri din cartea lui Laurian Lodoabă, apărută în acest an la Editura „Hestia” din Timişoara, au fost recitate de cântăreaţa şi artista Lia Lungu. Lansarea a avut la sediul Cenaclului literar „Mihai Eminescu” din New York, cenaclu care reuneşte cele mai bune condeie româneşti din America şi editează o revistă proprie, „Lumină lină / Gracious light”.

Cenaclul românilor americani a fost întemeiat de poetul, filosoful şi profesorul universitar Theodor Damian, care este şi preşedinte al Institutului Român de Spiritualitate Ortodoxă din New York. Redactor-şef adjunct al cenaclului este criticul M.N. Rusu.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România (bănăţean-lugojan), Laurian Lodoabă este un nume bine cunoscut în lumea literară, încă din anii ’80. Medic de profesie, Laurian Lodoabă a trăit pentru o scurtă perioadă în Occident, revenind după ’90 în spaţiul românesc, unde îşi continuă creaţia literară şi cea profesională”.(Lia Lungu)

Număr de vizualizări :1658


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro