Festival Internaţional de Poezie şi Epigrame “Romeo şi Julieta”, ediţia a V-a

sept. 28th, 2011 | By | Category: Postcard

Festivalul  Internaţional de Poezie şi Epigrame Romeo şi Julieta”, ediţia a V-a, 2011-2012, Mizil, îşi aşteaptă participanţii. Înscrierile se fac pe www.romeojulietalamizil.ro. Pot participa tinerii români de orice vârstă, de pretutindeni. Invitat de onoare: Acad. Prof. Univ. dr. Solomon Marcus.


Secţiunile concursului: poezie (maxim patru poezii) şi epigrame (maxim patru epigrame).

Înscrierile se fac până la data de 30 decembrie 2011, la adrea de email: www.romeojulietalamizil.ro sau prin poştă, pe adresa liceului: prof. Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N.Bălcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a V-a.

Valoarea totală a premiilor este de patru mii lei.

Toţi participanţii şi profesorii îndrumători primesc diplome şi adeverinţe de participare. De asemenea, va fi editată o antologie cu o selecţie din textele primite, antologie care va fi trimisă tuturor celor care vor apărea în ea.

Tema impusă “Mizilul”-este pentru o singură epigramă. Celelalte trei epigrame au teme libere. Textele nu trebuie să fi fost publicate până la data premierii, adică 30.01.2012. Un motto trebuie adăugat în fişa de înscriere pentru ca, numai ulterior jurizării, concurentul să poată fi identificat.

Precizăm că, pentru cei care nu au internet, materialele pot fi trimise prin poştă (adresa este menţionată mai sus), semnate cu un motto, în acelaşi plic introducându-se încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi motto, în interiorul căruia va fi fişa de înscriere Aceasta conţine adresa, telefonul, ocupaţia şi CNP-ul participantului.

Jurizarea va avea loc în ianuarie 2011; premierea pe 30.01.2011, la Mizil, în Sala de Festivităţi a Liceului „Grigore Tocilescu”.

COMPONENŢA JURIULUI:

Prof. univ.dr.ing. Corneliu Berbente – vicepreşedintele Clubului „Cincinat Pavelescu”

Corneliu Leu – scriitor, administrator al portalului cultural www.cartesiarte.ro

Conf. univ.dr. Daniel Cristea Enache – critic literar, scriitor

George Corbu – scriitor, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din Romania

Conf.univ.dr.George Stanca – scriitor

Emil Proşcan – primarul oraşului Mizil, scriitor

Ioan Toderaşcu – epigramist

Ion Busuioc – epigramist

Prof.univ.dr. Titus Constantin Vîjeu – scriitor, critic de artă

Victoria Milescu – scriitor

Mai multe detalii la: www.romeojulietalamizil.ro

Număr de vizualizări :1773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro