„Economia Binelui şi a Răului” de Tomas Sedlacek

sept. 25th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 27 septembrie 2011, de la ora 10.00, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I , începe evenimentul „Economia Binelui şi a Răului”. Tomas Sedlacek, membru în Consiliului Economic Naţional al Guvernului Ceh, consilier al fostului preşedinte Vaclav Havel şi unul dintre tinerii economişti de top potrivit Yale Economic Review, va participa la eveniment şi va prezenta şi cartea sa „Economia Binelui şi a Răului”. Un eveniment organizat de Centrul Ceh din Bucureşti şi Ambasada Republicii Cehe.

“Economist, Tomas Sedlacek depăşeşte domeniul economiei, abordându-l dintr-o perspectivă puţin explorată – s-ar putea spune că este  “un economist care a renunţat la numere “. Cu siguranţă e un fenomen şi un remarcabil speaker”, spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh din Bucureşti.

În 2010 Tomas Sedlacek a scris o carte provocatoare, “Economia Binelui şi a Raăului”, intens aclamată de Financial Times şi Washington Post.

“Tomas Sedlacek a zguduit studiul economiei cum puţini au făcut-o… Analizând modelele matematice ale comportamentului uman prin prisma poeţilor şi a filozofilor, Sedlacek promite schimbarea modalităţii de a calcula valoarea economică”, noteaza Oxford University Press în introducerea la carte.

Seria de evenimente de pe 27 septembrie din Bucureşti va începe la ora 10.00 printr-o discuţie panel despre etica în afaceri. Alături de Tomas Sedlacek la discuţie vor mai lua parte antreprenorul român Sebastian Ghiţă şi preşedintele Camerei Române de Comerţ, Raymond A Breden. Discuţia va fi urmată de prezentarea bestsellerului “Economia Binelui şi a Răului”, de la ora 12.00.

Evenimentul va fi urmat de o piesă de teatru – adaptare după carte, începând cu ora 19.00 la Teatrul Odeon. Piesa a fost jucata în regim de casă închisă pe scena Teatrului Naţional din Praga, iar spectacolul din Bucureşti va constitui premiera internaţională a acesteia.
Mai multe informaţii pe: www.czech-it.ro

Număr de vizualizări :1735


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro