Doi autori ai colecţiei “Strada Ficţiunii”, nominalizaţi la Man Booker Prize

sept. 9th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Volumele “Menajeria lui Jamrach” (Jamrach’s Menagerie) de Carol Birch şi “Dezgheţul” (Snowdrops) de A.D. Miller se află pe lista scurtă pentru Man Booker Prize. În România, cele două romane au fost publicate de Editura ALLFA, în cadrul colecţiei “Strada Ficţiunii”, secţiunea “Contemporan”, respectiv “Bestseller”. Câştigătorul va fi anunţat pe 18 octombrie 2011, la Londra.

Man Booker Prize, unul dintre cele mai râvnite premii literare din lume, este acordat celui mai bun roman publicat în ultimul an în Marea Britanie, Irlanda sau în statele Commonwealth. Alături de Carol Birch şi A.D. Miller, pe lista scurtă pentru Man Booker Prize, au mai fost selectaţi: Julian Barnes, The Sense of an Ending; Patrick deWitt, The Sisters Brothers (Granta); Esi Edugyan, Half Blood Blues (Serpent’s Tail); Stephen Kelman, Pigeon English (Bloomsbury).

Număr de vizualizări :1425


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro