Cursuri de perfecţionare la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, în cadrul „Scenart”

sept. 1st, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 1-8 septembrie 2011, la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş, debutează sesiunea de cursuri de perfecţionare din cadrul proiectului „Scenart”, pentru teatrele asociate Teatrului Naţional de operetă „Ion Dacian”. Miercuri, 7 septembrie 2011, ora 12.00, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, va avea loc o conferinţă de presă în care va fi prezentată desfăşurarea cursurilor de formare.

Prima sesiune de formare externă, care a inclus cursuri de formare pentru angajaţii teatrelor asociate în 10 meserii specifice artelor spectacolului, a avut loc în luna iulie 2011 şi s-a desfăşurat în cadrul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

Cursurile se vor desfăşura în 3 etape şi vor avea loc în cadrul teatrelor asociate proiectului. Prima etapă va avea loc între 1-8 septembrie 2011 în cadrul Teatrului Naţional Târgu-Mureş, a doua se va desfăşura la Teatrul Metropolis între 11-18 septembrie 2011, iar a treia la Opera Braşov, în perioada 21-28 septembrie 2011.

La Târgu-Mureş vor fi derulate o serie de 7 cursuri pentru angajaţii şi colaboratorii teatrului asociat, sub îndrumarea profesorilor formatori din cadrul Accademiei Teatro alla Scala şi din cadrul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Ca şi în cazul etapei de formare a angajaţilor Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, care a avut loc în perioada iunie 2010-ianuarie 2011, la finalul cursurilor participanţii vor primi, în urma susţinerii examenului de absolvire, diplome de perfecţionare recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, emise de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, în calitate de furnizor autorizat de formare profesională.

Număr de vizualizări :1581


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro