„Memoria clipei” de Victor Sterom

sept. 1st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia „Poeţi contemporani”, a apărut volumul „Memoria clipei” de Victor Sterom.

„Poetul Victor Sterom se lasă purtat de fantasme în lumi iluzorii pe care le clădeşte cu stăruinţă. Privelişti de o cromatică aparte şi reminiscenţe ale memoriei afective vin să potenţeze lirismul care se manifestă în registrul elegiac. Înamorat iremediabil de poezie, Victor Sterom întreţine conştient fascinaţia poemului nescris.” (Nicolae Oprea)

Prospeţimea senzorială se comunică în cel mai direct stil al confesiunii, iumirii, nescutit de emfaza discursivă, de o anume exaltare a poeziei ca reflex al Creaţiei. Abolirea timpului este o iluzie poetică, un procedeu ce-i îngăduie lui Victor Sterom să se privească de dincolo, din postumitate.” (Geo Vasile)

„Marcată de ţipăt şi de prăbuşire, poezia lui Victor Sterom e pândită la tot pasul de Neant, de teama că Verbul se va estompa la gura abisului ce se naşte clipă de clipă în jurul ei.” (Florin Lazăr)

Număr de vizualizări :1419


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro