„A Complicated Relation”, un proiect artistic de mare amploare

sept. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român de la Stockholm participă la un proiect artistic de amploare, în această toamnă, intitulat „A Complicated Relation”. Primul eveniment din cadrul acestui proiect a fost vernisajul unei expoziţii de artă la „Kalmar konstmuseum” (Muzeul de Artă din oraşul Kalmar), în data de 3 septembrie 2011. Proiectul se desfăşoară în oraşele suedeze Kalmar şi Stockholm. „A Complicated Relation, part I” continuă cu o nouă expoziţie, de data aceasta la galeria Index din Stockholm, cu titlul „A Complicated Relation: KwieKulik” (7 septembrie – 23 octombrie 2011), cu lucrări ale duoului artistic polonez KwieKulik.

„A Complicated Relation, part I” urmăreşte să aducă în prim-plan câţiva artişti de marcă ce au în comun faptul că au locuit şi au lucrat în Europa de Est în anii ´70. Expoziţia se axează pe practicile artistice pe care aceştia le-au dezvoltat ca reacţie la relaţia complicată cu societatea în care trăiau. Artiştii participanţi sunt Geta Brătescu (România), Ion Grigorescu (România), Tibor Hajas (Ungaria), Tamás St.Auby (Ungaria),Mladen Stilinović (Croaţia), Raša Todosijević (Serbia) şi Goran Trbuljak (Croaţia). Expoziţia, curatoriată de Helena Holmberg, va fi deschisă până pe 13 noiembrie şi va include şi o publicaţie care va fi lansată în luna octombrie.

Cea de-a doua expoziţie din cadrul proiectului, „A Complicated Relation, part II”, este curatoriată de Martin Schibli şi va fi vernisată pe data de 17 septembrie. Această a doua etapă a proiectului va prezenta tineri artişti din Republica Moldova, Georgia, Belarus, Ucraina şi Rusia. În cadrul acestei expoziţii va avea loc pe data de 19 septembrie, la Kalmar konstmuseum, o conferinţă despre cultura ca factor de dezvoltare socială, la nivel regional şi internaţional. La conferinţă vor vorbi, printre alţii, Marina Naprushkina (Büro für Antipropaganda), Ştefan Rusu (Republica Moldova), Irina Tchesnokova (National Center for Contemporary Art Kaliningrad),Sanne Kofod Olsen (Museet for Samtidskunst Roskilde), Roman Korzhov (Shiryaevo Biennale).

Număr de vizualizări :2005


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro