“Liniştea lumii” de Adrian Botez

sept. 27th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia „Poezie şi muzica creştină”, a apărut volumul Liniştea lumii” de Adrian Botez.

Adrian Botez este autorul unei poezii care se caută cu un aer definitiv şi se găseşte, se neagă afirmându-se, e reconfortantă, reziditoare.” (Aurel Rău)

Poet metaforic, cu o schemă prozodică inconfundabilă, Adrian Botez începe să devină un nume în lirica românească.” (Valeriu Anghel)

Poet, în primul rând, cu serioase cunoştinţe magico-mitologice, cărturar de aleasă stirpe, bântuit de aromele din altare, atins de nimbul sacru al icoanelor şi aerul tare al ideilor, prozator şi eseist, din rezerva din ce în ce mai restrânsă a erudiţilor autohtoni, luptător cu har pe drumul Binelui şi Frumosului, Adrian Botez este un gânditor şi un scriitor pe deplin matur, viguros şi competitiv la nivel naţional.” (Mircea Dinutz)

Adrian Botez este, fără doar şi poate, cel mai original poet pe care mi-a fost dat să-l cunosc, răsfoind/răscolind prin ceasloavele prăfuite, dar şi cele de ultimă oră ale liricii româneşti.” (Cezarina Adamescu)

Număr de vizualizări :1363


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro