Luiza Zan, Sorin Romanescu şi Floarea Ţuţuianu, în “Unora le place jazzul”, la Mogoşoaia

aug. 18th, 2011 | By | Category: Proiecte

Duminică, 21 august 2011, ora 19:00, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia va avea loc o nouă ediţie a evenimentului „Vară de jazz şi poezie la Mogoşoaia”, intitulată “Unora le place jazzul”. Invitaţi: Luiza Zan (voce), Sorin Romanescu (chitară) şi Floarea Ţuţuianu (poezie). Moderator: Dan Mircea Cipariu. Totodată, grafica evenimentului Vară de jazz şi poezie la Palatul Mogoşoaia” îi aparţine Floarei Ţuţuianu. Intrarea este liberă pentru toţi pasionaţii de jazz şi poezie. AgenţiadeCarte.ro şi Radio România Cultural sunt partenerii media ai acestui eveniment.

Floarea Ţuţuianu a absolvit Institutul de Arte Plastice,,Nicolae Grigorescu’’din Bucureşti. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici şi a Uniunii Scriitorilor. Din 1994, grafician la Editura Institutului Cultural Român. În 1996 a debutat în volum la Editura Cartea Românească, cu “Femeia peşte” – poezie. Au urmat volumele de versuri: “Libresse oblige” (1998), “Leul Marcu” (2000), “Arta seducţiei” (2002) şi “Mărinimia Ta” (2010). Toate  volumele conţin ilustraţiile autoarei. În 2004 apare într-un volum colectiv alături de alti 6 poeţi ai generaţiei ’90. numit“Manualul de Literatură”. În 2007 primeşte Premiul pentru poezie la Festivalul Internaţional Lucian Blaga – de la Cluj  Versurile poetei au fost traduse în engleză aparând în mai multe reviste literare americane: Artful Dodge, Modern Poetry in Translation, Turnrow!, St.Petersburg Review,etc…, în germană (Wespnnest),  italiană, franceză, polonă şi cehă.

În 2011 îi apare în traducerea lui Adam J. Sorkin si a Irmei Giannetti, volumul bilingv “Câinele meu – sufletul / My Dog – the Soul”, la Cold Hub Press, New Zealand.

A participat la evenimentele: 1980 – Expoziţie de grup Portretul, Atelier 35 – Bucureşti; 1981 – A II- a Trienală internaţională de grafică Wroclaw – Polonia; 1983 – Expoziţie internaţională de desen Portretul – Tuzla, Iugoslavia; 1985 – Expoziţie de grup Desen – Poezie – galeria Orizont, Bucureşti; 1987 – A II-a Expoziţie internaţională de poezie vizuală şi experimental – San Diego, SUA; 1988 – Expoziţie personal, galeria Caminul Artei, Bucureşti; 1989 – Expoziţie de Artă românească contemporană – Varşovia, Polonia; 1991 – A V-a Trienală internaţională de grafică -Wroclaw, Polonia; 1993 – Bienala internatională de desen – Cleveland, Anglia; 1996 – Expoziţie de grup – galeria Altstadthof, Nurnberg, Germania; 1998 – Expoziţie personală – Accademia di Romania, Roma, Italia; 1999 – Expoziţie personală – galeria Simeza Bucureşti; 2002 – Expoziţie personală – galeria Orizont, Bucureşti; 2004 – Expoziţie personală – Institutul Italian de Cultură, Bucureşti; 2006 – Expoziţie personală la Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia; 2008 – Expoziţie personală la Institutul Cultural Român, Berlin.

“O poezie care de la început se mişcă în două planuri: al vieţii şi al artei. Viaţa îi este mereu vizitată de artă. Şi invers. Trecerea dintr-un plan în altul este secretul poetei. Riscul este de a nu şti niciodată unde se sfârşeşte viaţa ca să înceapă poezia. Şi invers. Din fericire, posedă mijlocul de a trece cu bine peste acest obstacol: posedă anume arta seducţiei ca pe o seducţie a artei.” (Nicolae Manolescu)

“Las fiecare chitară să spună o poveste şi toate la un loc îmi urmăresc puţin şi povestea personală: am plecat de la chitara clasică, cu corzi de plastic, prima zonă în care am început să funcţionez şi până la chitarele de lutier în care sunt sonorităţi de jazz. În evoluţia pe care am avut-o, jazzul a urmat chitarei clasice”. (Sorin Romanescu)

“În muzică, încerc să îmi aleg ca parteneri de scenă oameni mai buni decât mine, de la care să învăţ, împreună cu care să construiesc proiecte solide şi durabile. Nu cred în ,,original”, dar cred în ,,personal”.” (Luiza Zan)

Organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Consiliul General al Muncipiului Bucureşti

Număr de vizualizări :2232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro