Expoziția de fotografie „Zidul Berlinului – O graniţă în inima Germaniei”, la Timișoara

aug. 2nd, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 4 august 2011, ora 18:00, la centrul comercial Iulius Mall din Timișoara, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Zidul Berlinului – O graniţă în inima Germaniei”. La eveniment va participa și va lua cuvântul Klaus-Christian Olasz, consulul Germaniei la Timişoara. Expoziția are loc cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la construcţia Zidului Berlinului și surprinde transformările de la frontieră. „Zidul Berlinului – O graniţă în inima Germaniei” poate fi vizitată până pe 3 septembrie 2011.

Proiectul a fost realizat de Fundaţia federală pentru studierea dictaturii PSU (Partidul Socialist Unitar), împreună cu editura Axel Springer, care au pus laolaltă 20 de fotografii de arhivă cu tema Zidul Berlinului.

În data de 13 August 1961 a început construcţia Zidului Berlinului, un simbol al Războiului Rece, având ca scop separarea Berlinului Occidental de Republica Democrată Germană. În timpul construcţiei Zidului, soldaţii Armatei Naţionale Populare (NVA) aveau ordin clar de a împuşca pe oricine, care ar fi încercat să fugă în Vest. Numeroase familii au fost astfel despărţite timp de ani de zile. Mulţi est-germani au fost opriţi să-şi mai desfăşoare activitatea în Berlinul Occidental. Pentru un plus de siguranţă, a fost instituit de-a lungul Zidului şi un coridor suplimentar, numit „Fâşia Morţii”, acesta fiind intens supravegheat. Zidul Berlinului a căzut la data de 9 noiembrie 1989.

Număr de vizualizări :1313


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro