Dan Mircea Cipariu este amfitrionul ediţiei a zecea a Festivalului Naţional de Folk „Poarta Sărutului”

aug. 8th, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 8-10 august 2011, la Târgu-Jiu se desfăşoară ediţia cu numărul zece a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”, o rampă de lansare pentru noile voci, dar şi o bună oportunitate de întâlnire cu cei mai importanţi şi cunoscuţi interpreţi de muzică folk din ţară. Preşedintele juriului este, al doilea an consecutiv, Mircea Vintilă. Preşedintele festivalului este Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Toate cele trei seri de festival vor fi prezentate de poetul Dan Mircea Cipariu.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Cultural Naţional (reprezentat de scriitorul Andrei Novac, care va face parte din juriul festivalului), Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
Concursul propriu-zis se va desfăşura pe scena Teatrului de Vară din Târgu-Jiu (sediul Şcolii Populare de Artă), în serile de 8 şi 9 august 2011; pentru ultima seară, cea din 10 august, fiind programate Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor. În fiecare seară vor avea loc recitaluri susţinute de personalităţi ale folk-ului românesc precum Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi.
Juriul şi instituţiile organizatoare vor acorda premii în valoare totală de 7.200 lei. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelenţă şi premii invitaţilor.

Număr de vizualizări :1281


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro