Cinty Ionescu, premiată la New York pentru design-ul video al piesei „Nils’ Fucked Up Day”

aug. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

VJ-ul Cinty Ionescu a primit permiul de excelenţă pentru design-ul video al piesei „Nils’ Fucked Up Day” de Peca Ştefan, la Festivalul Internaţional New York Fringe. Un juriu independent alcătuit din 50 de profesionişti din domeniul teatrului i-a acordat româncei premiul. Această distincţie venită din partea criticii americane reprezintă o recunoaştere a activităţii artistei emergente Cinty Ionescu, dar şi a spectacolului în sine. Cinty este la a doua prezenţă într-un festival de teatru din New York – după ce a făcut video design şi VJ-ing live pentru spectacolul “Concreţii” din Underground Zero Festival (2010).

După participarea, în premieră, la ediţia din 2007 a Festivalul Internaţional New York Fringe cu spectacolele “Bucharest Calling” şi “The Sunshine Play” (ambele scrise de Peca Ştefan şi regizate de Ana Mărgineanu) , Teatrul LUNI de la Green Hours a revenit la FringeNYC între 12 – 28 august 2011, cu spectacolul scris şi regizat de Peca Ştefan „Nils’ Fucked Up Day”. Teatrul LUNI a fost astfel singurul teatru independent din Europa de Est prezent în cel mai amplu festival teatral din America de Nord, devenind o prezenţă constantă în manifestările teatrale din metropola americană  după două participări la FringeNYC (2007, 2011) şi una la Undergroundzero Festival (2011, cu spectacolul “Concreţii’ în regia lui Alexandru Mihăescu). Institutul Cultural Român din New York a sprijinit toate aceste prezenţe ale teatrului românesc la New York.

Cu toate că a fost descrisă de unii critici drept “cea mai obscenă piesă din teatrul românesc actual”, „Nils’ Fucked Up Day” a fost şi continuă să fie un cert succes de public, fiind primită foarte bine de critica new yorkeză.

Mix de multimedia, interactivitate şi jocuri ale limbajului, spectacolul propune o manieră incitantă de a privi lumea contemporană şi stereotipurile sale. Din distribuţie fac parte unii dintre cei mai talentaţi tineri actori ai scenei (independente şi oficiale) din Bucureşti – Radu Iacoban, Cătălin Babliuc, Mădălina Ghiţescu, Ilinca Manolache şi Tudor Aaron Istodor.

Număr de vizualizări :1348


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro