„Cântecul pescarilor – Medic în Delta Dunării” de Walter Roth

aug. 5th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Scriitorii la ei acasă”, a apărut volumul „Cântecul pescarilor – Medic în Delta Dunării” de Walter Roth, în traducerea lui Dan Dănilă, ediţie revăzută şi adăugită. Romanul surprinde peripeţiile unui tânăr sas din Sibiu (Şura-Mică), proaspăt absolvent la medicină, trimis în anul 1957 să-şi facă stagiatura la Sfântu Gheorghe, la gurile Dunării.

Între jurnal şi roman, confesiune şi carte de călătorii, autorul zugrăveşte lumea ciudată a Deltei de la sfârşitul deceniului cincizeci, cu umor şi fantezie, erudiţie şi dragoste de detaliu. O carte pentru medici, istorici, pescari amatori sau iubitori ai Deltei şi toţi ceilalţi cititori., consătean cu Walter Roth, ediţie revăzută şi adăugită.

Număr de vizualizări :2081


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro